Onderzoek | Ga samen voor oud!

Ga samen voor oud kunst zorg samenwerking ouderenprojecten ouderen publicatie LKCA Landelijk Kenniscentrum Cultuureducatie Amateurkunst onderzoek tekstschrijver copywriter auteur

Ga samen voor oud!

 
In opdracht van het Landelijk Kenniscentrum voor Cultuureducatie en Amateurkunst schreef STAMET PROJECTS een publicatie rondom intersectoraal samenwerken bij ouderenprojecten. In tegenstelling tot eerdere uitgaven over ouderen en kunstbeoefening was deze keer niet de doelgroep, maar juist het werkveld het uitgangspunt. De publicatie is een oproep aan de kunst & cultuursector en de zorg & welzijnssector om hun krachten te bundelen.

Voor Ga samen voor oud! Twaalf inspirerende projecten met ouderen: professionals uit kunst en zorg over het succes van de samenwerking nam STAMET PROJECTS vijfentwintig interviews af en verwerkte deze tot een publicatie waarin professionals van elkaar kunnen leren en advies krijgen over hoe ze cultuur toegankelijker kunnen maken voor ouderen. Kunstenaars, museumdocenten, projectleiders, dementieconsulenten, welzijnswerkers en directie- en bestuursleden van zorgorganisaties delen hun bevlogenheid en geven een kijkje achter de schermen.

‪→ Download Ga samen voor oud! Twaalf inspirerende projecten met ouderen: professionals uit kunst en zorg over het succes van de samenwerking‬, Roos Stamet-Geurs, LKCA, 2018, ISBN 978-90-6997-159-9.
 

Meer onderzoek

© 2019 Roos Stamet-Geurs