Educatie | Museum Vlaardingen

Duurzame educatiestrategie

 

STAMET PROJECTS werkte gedurende enkele maanden in Museum Vlaardingen om de educatieafdeling opnieuw vorm te geven en te verduurzamen. De opdracht bestond uit het opzetten van een educatiestrategie, het coachend begeleiden van de educatiemedewerker van het museum en het ontwikkelen van diverse onderwijsprogramma’s. Daarnaast verzorgde STAMET PROJECTS per programma een training voor de vrijwillige educatiegidsen en de communicatie rondom deze programma’s.

Arm en rijk. Leven in het Huis met de Lindeboom (groep 3)
Een programma waarin de allerjongsten op een speelse manier kennismaken met het museum. Samen met knuffelhond Bella gaat de groep op zoek naar haar baasjes Abraham en Agneta, de vroegere bewoners van het pand.

Van hout naar goud! (groep 4 t/m 6)
Een programma over lokale archeologische vondsten vanaf de prehistorie tot en met de middeleeuwen, gebaseerd op onderzoekend leren. Bij het programma hoort een werkboek en een introductie- en verwerkingsles voor op school.

De Roep van de Zee (groep 7 en 8)
Een programma over visserij en het leven op zee, bestaand uit een rondleiding en een theatrale workshop. In de workshop krijgen de leerlingen een mystery box met objecten om hun eigen toneelstuk mee te maken.

Klik hier voor de nieuwe educatiefolder van STAMET PROJECTS.

 

Meer educatie

© 2019 Roos Stamet-Geurs