Redactie

Iedere concepttekst is gebaat bij de blik van een buitenstaander. STAMET PROJECTS is een kritische meelezer, die voorafgaand aan iedere vorm van redactie altijd een snelle tekstanalyse uitvoert. Hierna ontvang je een vrijblijvend advies over de noodzakelijke aanpak: herschrijven, redigeren of corrigeren.

STAMET PROJECTS verbetert fouten in spelling, grammatica en interpunctie, structureert door middel van (tussen)koppen en controleert op correct en consequent taalgebruik. Uiteraard blijft de inhoud hierbij overeind. Sterker nog, door zinsconstructies te polijsten en te versoepelen zet STAMET PROJECTS jouw boodschap in de spotlights. Na redactie past de tekst naadloos binnen de opmaak.

Als inhoudelijk sterke eindredacteur brengt STAMET PROJECTS strategische samenhang aan tussen de verschillende onderdelen en schrijft begeleidende teksten, zoals een voorwoord en intro’s. STAMET PROJECTS onderhoudt contacten met vormgevers en drukkers, corrigeert opmaakproeven en begeleidt op verzoek een publicatie van A tot Z.


      Met groot genoegen kijk ik terug op de tekstredactie, opmaak en drukbegeleiding van de Reinwardt Memorial Lecture #9 die Roos uitvoerde. Dat deed zij voorbeeldig: met prettige scherpte, slagkracht waar nodig en passie waar mogelijk, en met groot respect voor de auteur. Een weldaad om mee te werken: Roos ontzorgt en levert een topproduct.
Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten | Riemer Knoop, lector Cultureel erfgoed Reinwardt Academie

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.