Strategie

Het liefst haalt Roos de onderste steen boven. Als strateeg biedt ze een creatief perspectief op je doelstelling, om vervolgens met een werkbare aanpak te komen. Ze is onafhankelijk en beweegt zich soepel binnen teams. Roos weet mensen te overtuigen van de voorgestelde koers en blijft op verzoek ook betrokken voor strategische monitoring.

Communicatie

Roos geeft strategisch advies rondom de (her)positionering van organisaties en initiatieven, content, inclusieve communicatie en de interne communicatiestructuur. Ze weet welke vragen en communicatiemiddelen centraal moeten staan om uiteenlopende doelgroepen te bereiken en te prikkelen. Daarbij heeft Roos ervaring als beeldredacteur en is ze gewend om snel te schakelen met freelancers.

→ platform Cultuurherstel | Amsterdams Fonds voor de Kunst

→ duurzame communicatiestrategie en diverse projecten | DEN Kennisinstituut cultuur & digitale transformatie

Educatie

Voor kunst-, cultuur- en erfgoedinstellingen vertaalt Roos ambities op het terrein van educatie naar strategische doelstellingen. Ze adviseert over een educatief aanbod dat aansluit bij het curriculum en de SLO-kerndoelen voor primair en voortgezet onderwijs. Desgewenst ontwikkelt Roos vakoverstijgend lesmateriaal en/of doorlopende leerlijnen rondom de vaste collectie, locatie of tentoonstelling. 

→ educatiebeleid en diverse lespakketten (groep 3, 4 t/m 6, 7/8) | Museum Vlaardingen

→ klankbordgroep primair onderwijs | Rijksmuseum

Onderzoek

Roos doet kwalitatief onderzoek: deskresearch, documentanalyse, literatuuronderzoek en diepte-interviews. Haar academische achtergrond en kennis van de museale praktijk vormen een stevige basis. In haar onderzoekswerk zet Roos in op herkenning en verbinding. Ze maakt resultaten inzichtelijk voor een breed en inclusief publiek en geeft advies over toegankelijke presentatievormen.

→ werkdagboeken publicatie Co Westerik 90 Jaar. Van ideeschets naar 100 schilderijen | QKunst

→ voorbereidend onderzoek voor diverse tentoonstellingen, waaronder Must see en Winterkoorts | Zuiderzeemuseum


Meer strategie? Bekijk het profiel van Roos op LinkedIn.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.